Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu dziennego dodaje się obszerną ilość warzyw. Warzywa to wybitnie bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To właśnie dzięki ich spożyciu, jelita się dezynfekują, nadmiar kilogramów maleje i człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na ubytki białka oraz wapnia, których człowiek też pragnie, a nie ma ich w warzywach – przetestuj błonnik z ananasem + cla. Newralgicznym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, po największej części kapusty włoskiej. Wolno ją jeść bez ograniczeń. Do tego należy popijać mnóstwo mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie wolno, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest niedozwolny. Produkty zbożowe oraz mleczne wolno jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to w większości wypadków 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, niezmiernie chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Na domiar tego bogata jest w błonnik, który ma wielkie znaczenie dla odchudzania oraz zdrowia.
źródło: polishseo.com.pl, http://polishseo.pl, componentsource.com.pl, es8000.pl

Pozostałe artykuły:

Comments are closed.